5 tips voor een volle en sterke bos haar!


5 Voedingstips voor een vol en sterk bos haar!

Naast de winst op het gebied van je energieniveau, lichaamssamenstelling en een betere weerstand zorgt een gezond eetpatroon ook voor sterk en vol haar.

Ik ga je enkele tips geven hoe jij met behulp van vitale voedingsmiddelen vol met essentiële voedingstoffen je haargroei een handje kunt helpen!

Let op! Zorg wel eerst voor de basis; een voedzaam en gebalanceerd voedingspatroon zodat onderstaande tips ook echt nut hebben.

Tip 1: Eet voldoende eiwitten

Wist jij dat haar voor meer dan 87% uit eiwitten bestaat? Voldoende eiwitrijke voeding is een must voor gezond haar. Als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt kan dit voor haaruitval zorgen. Goede eiwitbronnen zijn bijvoorbeeld; (biologisch) gevogelte, vis, vlees (met mate) tofu, tempeh, biologische zuivel, rauwe noten, zaden en peulvruchten zoals linzen en kikkererwten, bonen, etc.

Tip 2: Let op het mineraal ijzer

Vrouwen die last hebben van bloedarmoede kunnen ook last hebben van meer haaruitval. IJzer is een belangrijk mineraal en zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof naar de haarzakjes gaat zodat ze niet afsterven. Voeding rijk aan ijzer zijn bijvoorbeeld donker groene groenten, linzen, abrikozen, vijgen (gedroogd), eigeel, biologisch vlees, sesamzaadjes, pompoen(pitten) en rauwe cacao.

Tip 3: Let op de haar boost vitamines!

Ik heb het hier over de vitamine B- familie! Deze vitamines werken samen en we hebben ze allemaal nodig voor een sterk bos haar! Vitamine B kan haaruitval vertragen en daarnaast is het ook belangrijk voor de hemoglobine (onderdeel van rode bloedcellen). En laten we deze rode bloedcellen nou juist net nodig hebben voor het transport van zuurstof van de longen naar andere weefsels in het lichaam, zoals het haar! Ikzelf gebruik vaak edelgistvlokken als extra vitamine b-booster in mijn maaltijden! Daarnaast slik ik ook soms een goede vitamine b12 bij (de goed opneembare vorm).

Tip 4: Zwavel; het schoonheidsmineraal

Zwavel wordt gevonden in alle cellen van ons lichaam en voornamelijk in onze huid, haar en nagels! Er wordt beweerd dat zwavel de haargroei stimuleert. Ik schreef al een keer een stukje over MSM poeder op mijn Instagram. Dit poeder is namelijk rijk aan zwavel en heeft mij erg geholpen toen ik last had van haaruitval. Maar je kunt natuurlijk ook letten op de inname van zwavelrijke voedingsmiddelen zoals uien, knoflook, komkommer, boerenkool, sla, spruitjes, kelp, sommige noten en peulvruchten!

Tip 5: Andere haarboosters

Een tekort aan het spoorelement selenium kan zorgen voor broos en breekbaar haar. Paranoten zijn het meest rijk aan selenium! Twee/drie paranoten per dag zijn al effectief om het selenium gehalte te verhogen. Let op: niet meer dan zes paranoten eten op een dag. Dit kan giftig zijn.

Hetzelfde geld voor het mineraal zink. Oesters zijn de absolute winners en echte zinkbommetjes, maar die eten we denk allemaal niet zo veel! Schelpdieren en zonnebloempitten zijn gelukkig ook rijk aan zink.

En…vergeet daarnaast ook de essentiële vetzuren niet voor je haartjes. Denk aan vette vis zoals zalm, haring en makreel, maar ook aan walnoten en ongebroken lijnzaad.

Wil je nog meer tips voor sterker haar? Stuur dan een berichtje met jouw vraag. Dan kijk ik wat ik voor jou kan betekenen!

Liefs,

Iris

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144