Simpele mealprep tips!

Mijn allereerste tip voor mealpreppen: houdt het simpel. Denk niet te moeilijk.

Denk niet dat je gelijk voor 4 dagen al je eten al helemaal klaar moet hebben.

''Voor één dag foodpreppen kan ook al effectief zijn!''

Overigens is vooruit plannen altijd goed en ook belangrijk voor het maken van de juiste keuzes. 'S avonds onder de douche, in bed of op de bank zijn goede momenten om even na te denken wat je morgen allemaal wilt/gaat eten! Plan vooruit. Dat voorkomt dat je met lege handen staan en het even niet weet. Maar, blijf altijd naar je lichaam luisteren!

Handige mealprep tips:

 • Bak op je vrije dag in een keer 2 bananenbroden (met verborgen groente zoals wortel/courgette) en vries deze in plakjes van 2 in zodat je elke dag weer iets voedzaams bij je hebt. Als 4-uurtje bijvoorbeed!

 • Kook voor meerdere dagen. Zoals een grote verse soep vol groentes. Vries de helft in, zo heb je altijd een soep vol nutriënten in noodsituaties. Tijdens het bereiden van je avond eten kun je ook best een portie broccoli meer koken en wat extra groente wokken. Doe de restjes in een bakje, voeg er wat extra peulvruchten zoals linzen bij en wat geitenkaas/feta/huttenkase, etc. en klaar ben je! Het hoeft echt geen kunstwerk te zijn. Less is more!

 • Denk daarnaast ook aan volkoren (mais/boekweit/kikkererwtenmeel) wraps. Maak bijvoorbeeld zelf een stapel boekweitwraps en vries de helft in zodat je altijd wat hebt voor noodsituaties. Voorbeeld: Beleg de wraps met humus/huttenkase/groentespread/stukjes avocado/ en als eiwitbron bijvoorbeeld wat gerookte bio zalm of kalkoenfilet. Maar, vergeet ook niet de kleuren. (eat the rainbow). Denk aan wat rucola, mais, paprika,wat kiemen, etc. Zo krijg je lekker wat vezels, eiwitten en groente binnen en het is weer wat anders dan die saaie koude boterham!

 • Probeer wel bij elk eetmoment wat groente te eten. Een worteltje met humus, paprika met hüttenkäse, etc. Verbreed je eethorizon en ga voor kleur op je bord!

 • Extra handige tip: kook in een keer 5 eitjes (van blije kippen uiteraard), en bewaar ze in de koelkast. Je kunt er dan elke dag 1 a 2 uit pakken. Je kunt ze ongeveer vijf dagen in de koelkast bewaren! Handig he? Planning is key!

Bewaartips

Ikzelf gebruik altijd handige trommels die BPA-vrij zijn. Ik wil namelijk niet dat mijn eten naar plastic gaat smaken. Daarnaast is het ook erg belangrijk om er voor te zorgen dat we zo min mogelijk hormoonverstorende stoffen zoals BPA binnen krijgen. Uit plastic flesjes, aluminiumfolie, plastic zakjes, plastic broodtrommels, etc. Let er daarom altijd op dat je een BPA-vrije versie gebruikt. Rosti Mepal is ideaal.

Ik gebruik altijd dit leuke setje en ik mag er eentje weggeven aan jullie!

Wil jij dit toffe setje winnen? Reageer dan onder mijn facebook post wat jouw favoriete geprepte lunch is!

Ik ben benieuwd of jullie met de tips aan de gang gaan! Laten jullie het mij weten?

Gezonde groetjes,

Iris

P.S onderstaand is een mooi voorbeeld hoe je snel een makkelijk en gezond diner op tafel kunt zetten. Gebruik overigens wel volkoren wraps!

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White Pinterest Icon
 • White Twitter Icon
 • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

06-22489144