Persoonlijke ontwikkeling – waarom ik een coach heb!

Persoonlijke ontwikkeling

Ben jij al bezig met jezelf verder ontwikkelen op het gebied van mindset, persoonlijke groei, stressreductie, etc.?

En, vliegen dit soort hashtags je misschien al om je oren? #manageyourmindset #persoonlijkegroei #mindsetiseverything #learningbydoing

Dan ben je zeker goed bezig. Tijd investeren in jezelf, je mindset en je gezondheid is natuurlijk een hele mooie investering.

Ook al coach ik zelf op het gebied van voeding en mindset. Zelf één eigen coach hebben is écht onwijs waardevol! Om je techniek te verbeteren, je eigen ‘blind spots’ aan te pakken, nog beter te worden en daardoor je kwaliteit te verbeteren voor anderen. Door zelf een eigen pad te blijven bewandelen, kun je je jezelf daarnaast ook nog meer inleven in je eigen cliënten/coachees

‘’Empower others by first empowering yourself!’’

GORTcoaching

Vanuit deze visie ben ik dan ook aan een tracject met GORTcoaching begonnen. Ik wil goed in mijn kracht blijven staan. Zolang dat gebeurt, kan ik namelijk ook véél meer voor mijn cliënten betekenen! Denk aan veel positieve energie, helderheid, focus, goede vragen kunnen stellen, etc. Tijdens een consult moet ik namelijk goed verbanden kunnen maken, oorzaak-gevolg kunnen uitleggen en op een creatieve, positieve en coachende manier praktische tips geven bij alle gezondheidsklachten die ik tegen kom.

En denk daarnaast ook aan: stressreductie, inzicht krijgen in mijn manier van werken, hoe ik ben als baas voor mezelf (yes, die vraag kwam hard binnen tijdens mijn eerste coachgesprek), hoe ik effectief kan werken door meer te doen in kortere tijd, etc. Maar ook hoe je meer ruimte in je hoofd kan krijgen om ongewenste patronen te doorbreken.

GORTcoaching is een landelijk coachbureau met meer dan 50 zelfstandig werkende coaches verspreid door heel Nederland. Alle coaches hebben verschillende specialisaties, dus er is altijd iemand die aansluit bij jouw hulpvraag. En, je kunt zelf de locatie kiezen! Lees hier meer: https://gortcoaching.nl/

Mijn coach leerde mij al gauw dat ik lief voor mezelf moet zijn als baas. En, om ook goed aan te voelen hoe IK in mijn energie zit. Leren aanvoelen wanneer ik juist veel werk kan verzetten. Maar, vooral aanvoelen wanneer ik moet rusten en een stapje terug moet zetten om in mijn kracht te blijven staan. Goed geaard, in je lichaam zitten en vol positieve energie, is namelijk erg belangrijk als je de hele dag door mensen ziet met veel klachten.

Ik maak nu vaak een wandeling in de middag, even uit mijn work-space en lekker frisse lucht inademen. Ook plan ik mijn dagen niet te vol en zorg ik voor voldoende ‘verwerkingstijd’. Een goede work-life balance! Ik weet immers hoe slecht stress is voor je gezondheid. Dit leg ik nog bijna elke dag uit ha-ha. En, practice what you preach! Ook heb ik vanuit mijn coach gesprekken besloten niet meer op zaterdag te gaan werken. 2 dagen achter elkaar weekend is voor mij fijner én ook gezonder voor je stressniveau.

Ik heb nu 2 keer een coaching gesprek gehad. Maar, ik ga nog verder! Ik wil mij blijven ontwikkelen. Dit doe ik echter ook door veel te lezen en elke stap weer praktisch te maken voor mezelf. Nu ben ik met het boek Mindgym bezig bijvoorbeeld.

Ik denk dat iedereen wel een keer een coach kan gebruiken. Even stil staan bij waarom je doet wat je doet, hoe je je gewoontes en gedrag hebt ‘aangeleerd’ en of deze je wel écht gelukkig maken...

We leven tegenwoordig allemaal op de automatische piloot en in de waan van de dag. Even stil staan bij je gedachtes in plaats van constant door te gaan en in de hectiek van de dag jezelf kwijt raken is erg belangrijk.

Ik adviseer dit echt iedereen.Je kunt zelf altijd een gratis oriëntatiegesprek inplannen bij GORTcoaching om te kijken of het wat voor je is en of het je bevalt. Mocht het bevallen en je gaat een coachingstraject aan, dan kun je via fan@gortcoaching.nl vermelden dat je er via mij bent terechtgekomen, dan krijg je van GORTcoaching een cadeautje!

Succes!

Lieve groetjes,

Iris

*Deze blog is in samenwerking met GORT coaching geschreven

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144