Maak van je kraanwater gezond drinkwater!

Zitten er schadelijke hormonen en medicijnresten in ons water?

Water & Gezondheid

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water. Ons hoofd zelfs voor 85%. Zonder water zijn we binnen vier dagen dood, terwijl we zonder voedsel vele malen langer kunnen uithouden. Dit maakt water onze belangrijkste voedingsstof…

Waarom?

Water staat aan de basis van de structuur van ons DNA, onze eiwitten en vrijwel elk bio-chemisch en bio-elektrisch proces in ons lichaam. Water is nodig voor iedere functie die het lichaam uitvoert: het helpt voedingstoffen naar cellen te transporteren, afvalstoffen af te voeren, je lichaamstemperatuur op peil te houden en is noodzakelijk bij alle verterings-, absorptie-, circulatie- en uitscheidingsprocessen die er in je lichaam plaatsvinden. Deze feiten geven het belang van een goede vochtbalans voor onze gezondheid aan!

Maar… is het water dat wij drinken wel van goede kwaliteit?

Ik hou van water. Lekker fris, en al helemaal als het warm is buiten of na een pittige work-out. Maar… pas sinds een jaartje weet ik dat ons ‘drinkwater’ eigenlijk helemaal niet zo goed is voor ons lichaam. Ik noem het daarom nu kraanwater. Na verschillende opmerkingen van wat geleerde mensen tijdens de studies die ik volg, wetenschappelijke onderzoeken en contact met Rainbow besloot ik dan ook een goede waterfilter aan te schaffen. Dit was even investeren, maar dan heb je ook wat! En… investeren in je gezondheid is de beste investering die je kunt doen zeg ik altijd.

Of het tussen mijn oren zit dat ik het liefst gefilterd water drink, of niet: in elk geval zit er een kern van waarheid in het verhaal achter de waterfiltersystemen!

In Europa gelden er afspraken over welke stoffen er absoluut niet in drinkwater mogen voorkomen. Verder bestaat er een lijst van de maximale hoeveelheid van een stof die in ons drinkwater voor mag komen. Men denkt dat als de stoffen in het water onder dit maximum blijven, er voor onze gezondheid geen of weinig schade te verwachten is. Er wordt gekeken naar oppervlaktewater en grondwater. Hoewel er vele duizenden stoffen in het water voor kunnen komen, hoeven waterleidingbedrijven in Nederland maar op 65 stoffen te controleren. Van deze stoffen kunnen ze ongeveer 75% verwijderen.

Gelukkig doet Nederland het gemiddeld beter dan de rest van Europa als het aankomt op schoon drinkwater. Maar… de stoffen waar de waterleidingbedrijven het meeste moeite hebben om eruit te halen zijn de hormoon- en medicijnresten en pesticiden. Ook is Nederland inmiddels het afvoerputje van Europa geworden, en dat heeft negatieve gevolgen voor onze leef kwaliteit. Verontreiniging van het oppervlaktewater leidt ertoe dat het drinkbaar maken van ons kraanwater een steeds duurder proces wordt, wat bijna niet meer vol te houden is…. Het RIVM geeft ook toe dat de rioolwaterzuiveringsinstallaties niet in staat zijn om deze stoffen goed te kunnen verwijderen, zodat ze dus ook (deels) in ons kraanwater terecht komen!

Uit onderzoeken van diverse universiteiten in Nederland is aangetoond dat vissen in onze sloten en rivieren afwijkingen vertonen die aantoonbaar te wijten zijn aan de medicijnen in het water. Vooral de cocktail van diverse medicijnen kan ernstige afwijkingen en misvormingen veroorzaken...

Er zitten dus resten van o.a. geneesmiddelen, bestrijdingsmiddelen, meststoffen en landbouwgif in ons kraanwater….

Bij het gebruik van medicijnen en chemo komen medicijnresten vooral via de urine in het riool terecht. De rioolwaterzuiveringsinstallaties zijn niet ingericht om deze resten uit het rioolwater te verwijderen. Deze zelfde restanten van geneesmiddelen voor mensen en dieren zijn ook in het grondwater gemeten. Naar schatting wordt in Nederland per jaar minstens 140.000 kilo medicijnresten via de rioolwaterzuivering op het oppervlaktewater geloosd, echt een bizarre hoeveelheid!

Is zelf gefilterd water dan een goed alternatief?

Ja! Ik vind van wel. Met een waterfilter haal je in elk geval nog een deel van de vervuiling uit het drinkwater. Zo heb je de bekende filters met een eenvoudig koolstoffilter. Zo worden kalk, geur- en smaakverstorende stoffen verminderd. Ook metalen, zoals lood en koper, die via de leidingen in ons huis in het drinkwater terecht kunnen komen, worden gereduceerd.

Voordelen: Thee en koffie krijgen een vol aroma en ons huishoudelijke apparatuur wordt beschermd. Kalk hebben we namelijk in het kraanwater en dat wordt verminderd. Dat lood en koper worden gereduceerd is natuurlijk prettig. Het nadeel van deze filters is alleen dat ze geen hormoon- en medicijnresten, pesticiden etc. uit het water filteren. Ook gaan ze gemiddeld maar 4 tot 6 weken mee omdat koolstof een ideale voedingsbodem van bacteriën is. Je kunt er dus maar een goed maandje mee doen. Zonde dus! De kans dat je meer vervuiling toevoegt aan het water dan je er uit haalt is groot….

Daarom heb ik inmiddels een Hydron en Rainbow filter in mijn praktijk staan. Heeft ook alle voordelen + zo kan ik er ook zeker van zijn dat het water wat ik drink en aanbied zo zuiver en gezond mogelijk is. En er geen medicijnen, gifstoffen en andere slechte stoffen inzitten! Daarnaast voegt de Hydron nog extra H2 (waterstof) aan het gefilterde water toe. Een heeeeel krachtig anti-oxidant voor extra energie en gezondheidsvoordelen.

Maak van je kraanwater gezonder drinkwater!

Tip: Kies er voor om thuis een waterfilter te gebruiken en van je kraanwater gezond en schoon drinkwater te maken. Het is niet alleen belangrijk om zuiver water te hebben, maar ook water dat gezond is, hierdoor kan het beter door je lichaam worden opgenomen en kan het veel dieper doordringen in de cellen. Er worden ook nog mineralen zoals Calcium en Magnesium toegevoegd waardoor het drinkwater echt gezond en ook zachter en lekkerder is. Je proeft het echt. Altijd leuk om te horen als mijn cliënten het gefilterde water drinken

Het Rainbow RO waterfilter is een watersysteem dat filtert en remineraliseert en tegelijkertijd de PH waarde omhoog brengt, dus het water alkalisch / basisch maakt. Je kunt het waterfilter eenvoudig onder het aanrecht plaatsen. Zie foto.

Ik ben benieuwd of jij al een goede waterfilter hebt. Zo niet, dan hoop ik je met dit artikel gestimuleerd te hebben!

Ik krijg van mijn cliënten in ieder geval goede reacties! En daarnaast vind ik vind het ook gewoon super fijn en professioneel om mijn cliënten in mijn praktijk goed én lekker water aan te bieden.

Liefs, Iris.

Dit is geen gesponsord artikel.

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144