(Healthy) Hotspots Leiden

Ik heb deze blog geschreven omdat in mijn praktijk vaak mensen van ver komen (lees: Groningen, Nijmegen, Breda, etc). Super leuk vind ik dat!

Vaak wordt een consult bij mij dan gecombineerd met een bezoekje in Leiden.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar ‘Healthy Hotspots’ in Leiden voor mijn cliënten, maar ook voor de mensen die mijn blogs alleen lezen. Zodat jullie voortaan weten waar je terecht kan voor gezonde boodschappen, lekkere taartjes en voedzame lunches!

Leuke tentjes:

Bij Anne&Max haal ik vaak een heerlijke Chai Latte met amandelmelk om even op te warmen. Hier kun je tevens gezond lunchen! Daarna ga ik vaak gelijk naar het Vlaamsch Broodhuys, naast Anne&Max. Hier kun je terecht voor zelf gebakken brood (spelt en zuurdesem). Daarnaast kun je er ook héle lekkere chocolade van het merk Alexandre kopen. Hoog in rauwe cacao en laag in suiker. Ook zijn deze chocolaatjes klein dus erg handig voor je portiecontrole ha-ha 😉. Tevens kun je bij het Vlaamsch Broodhuys terecht voor BPA-vrije flessen, van Mizu bijvoorbeeld (€18,95).

Bagels & Beans is natuurlijk ook een leuke. Maar die kennen we al! De seaweed burger van zeewier een aanrader. Is een keer iets anders dan een bagel met zalm ha-ha.

ROOS in Leiden is ook erg leuk. Ik ben gek op de voedzame soepen die ze daar serveren en de taartjes van dadels, chocolade en kokos. Mmm! Enne, (Voedzaam) genieten hoort ook bij een gezonde leefstijl hoor. Het moet geen strafkamp worden.

Mijn favoriet:

Als je voedzaam/gezond wilt eten/borrelen en in een heel mooi en gezellig restaurant wilt eten dan raad ik toch wel de Waag aan. Dit vind ik het mooiste restaurant van Leiden. Ik kom hier vaak in de zomer om heerlijk buiten op de Rijn te eten/borrelen en in de winter zit ik graag binnen (je hebt een beetje een huiskamer gevoel daar). De muur met alle groene planten springt er voor mij toch wel uit. Dat is een echte blikvanger en maakt het super knus en gezellig in de Waag.

De kaart is super. Vooral omdat ze met een speciale BBQ werken. Ik ben gek op de groentechips, speltbrood, bieten carpaccio, en de heerlijke vis die ze altijd volgens de seizoenen bij de Waag serveren. Er is voor ieder wat wils en er wordt rekening gehouden met vega(n).

Als je dan lekker bij de Waag hebt gegeten kun je gelijk door naar de Ekoplaza op de Breestraat voor biologische boodschappen. Ik haal hier vaak mijn notenpasta’s en groente en fruit zoals appels en bleekselderij omdat dit in de supermarkt vaak erg bespoten is. Ook kun je hier heerlijke Kombucha en kiemgroentes halen. Onwijs goed voor je darmflora. Net zoals kefir en biogarde! Bij de Ekoplaza kun je ook voedzaam (meer voedingstoffen dan supermarkt brood) én erg lekker brood kopen.

Net zo als bij de 24-uurs bakker in de Natuurvoedingswinkel ‘De Zaailing’ in de Hooigracht of ‘De Brandnetel’ in de Vrouwensteeg.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze Hotspots! Ik ben benieuwd. Laat je het mij weten als je in Leiden bent geweest?

Liefs,

Fit met Iris

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144