Mijn 3-gangen menu bij Eight! Mmm...

Omdat de regenboogsalade a la Fit met Iris erg geliefd was op de kaart, hebben we weer iets nieuws voor jullie in petto!

Mijn 3-gangen menu bij Grand Café Eight kun je al een tijdje proeven. Ik vond het alleen nog leuk om er even een stukje over te schrijven op mijn eigen blog. Ik ben toch wel een beetje trots namelijk!

Check hier de mooie, moderne menukaart van Eight vól keuze. Maaar, je gaat toch wel voor mijn heerlijke creaties hé?

Mijn menu is dus voor iedereen die wil genieten van een voedzame maaltijd zonder vlees, maar met veel kleur en lekker veel gezonde, plantaardige ingrediënten. Ik ben gek op pompoen, dus het voorgerecht is een smakelijke Oosterse pompoensoep met kokos en pompoenpitten. Boordevol ijzer, magnesium, vitamine C, vezels (goed voor je darmflora) en bètacaroteen (vitamine A) wat goed voor ogen, huid, haar en nagels is. Ook nog wat humus met vers zuurdesembrood erbij en je wilt geen andere soep meer haha!

Het hoofdgerecht is kabeljauw met een knapperige havermoutkorst. Licht verteerbaar en voedzaam (want: havermout i.p.v. paneermeel) en het geeft een echte smaaksensatie. De zoeteaardappelcrème die erbij geserveerd wordt, bevat net zoals de pompoen, complexe koolhydraten. Deze worden langzaam in het bloed opgenomen, waardoor je bloedsuikerspiegel meer op peil blijft. Je krijgt dus geen after dinner dip door het uitgebalanceerde menu en blijft de hele avond energiek!

We sluiten af met een ware gezonde traktatie: mijn Black Bean Choco Brownies met verborgen groenten. De dadels en bietjes geven een zoete smaak en de zwarte bonen werken als bindmiddel (+ geven een fudgy twist) en zorgen voor blije darmen door alle vezels. De brownies worden geserveerd met in wijn gepocheerde vijgen en kokos ijs.

Ik beloof je: ze zijn minstens net zo lekker als ‘gewone’ brownies, echt een aanrader!

Ik ben of jullie het al geproefd hebben en wat jullie er van vonden!

Liefs,

Iris

P.S: Lees hier mijn vorige interview met Grand Cafe Eight!

http://www.grandcafeeight.nl/eight-in-actie/eight-gezond-met-dietiste-en-instagram-fenomeen-iris

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144