Taartrecept: De bietige energiebooster a la Fit met iris!

Tijdens een bakdate met Marike van Oh My Pie heb ik deze heerlijke taart gebakken!

Deze wil ik natuurlijk graag met jullie delen! Ik ben gek op bietjes dus die moesten uiteraard in mijn creatie verwerkt worden. Maar ook omdat ik het liefst óveral groenten in verwerk. Dit doe ik bijvoorbeeld ook met mijn ontbijtjes, bananenbrood, brownies, humus, etc. Dan is het namelijk weer een stukje makkelijker om aan je 250 gram groente per dag te komen.

De bietjes en de 5-spices kruiden geven een lekkere smaaktwist en combineren goed met de amandel en haver. Tevens zorgt de combinatie van het haver- en amandelmeel voor een compleet aminozuurpatroon (lees hier waarom) én lekker veel vezels. Ook zit er plantaardige eiwitpoeder (erwten-eiwit) in mijn taartje verwerkt voor nog wat éxtra aminozuren en een stabielere bloedsuikerspiegel.

Geen dipje dus na het eten van deze overheerlijke taart! Maaar, ook gewoon omdat je zeer goed met eiwitpoeder kunt bakken. En... de pure chocolade als topping is natuurlijk omdat ik écht gek ben op chocolade. Ik eet élke dag een stukje pure chocolade (meer dan 86% cacao) met een kop verse kruidenthee . Mijn ‘me-time’ momentje!

Wat heb je nodig voor de robuuste, bietige energiebooster?

 • 300 gram gepureerde bietjes

 • 50 gram amandelmeel en 50 gram havermeel (o.a te koop bij de Body en Fit shop).

 • 1 ei

 • 3 dadels

 • 1 grote eetlepel 5-spices van dille&kamille of gewoon wat koek-speculaas kruiden

 • Scheutje citroensap

 • Optioneel: 2 grote eetlepels vanille eiwitpoeder (liefst plantaardig i.v.m. #blijebuik)

 • Topping: Pure chocolade, handje kokossnippers + goij bessen (optioneel)

Tip: havermeel kun je maken door havermout te blenden in een blender/keukenmachine en amandelmeel kun je uiteraard ook vervangen voor een ander soort meel als je het niet in huis hebt en/of je minder calorieën in je taart wilt.

Bereiding

Snij de dadels in kleine stukjes en pureer/prak samen met de bietjes en citroensap. Meng het amandelmeel, havermeel, 5-spices en eiwitpoeder samen in een kom. Klop het eitje goed luchtig. Voeg vervolgens alles bij elkaar en meng goed samen.

Bedek een bakvorm met bakpapier en gooi het mengsel in de bakvorm.

En... bakken maar; 35 minuten op 180 graden in de oven. Mmm... dat gaat vast lekker ruiken in huis!

Voor de topping: Smelt wat pure chocolade (je kunt zelf kiezen hoeveel natuurlijk). Decoreer dit vervolgens sierlijk op de bovenkant van de taart samen met de crunchy kokossnippers en kleurige goijbessen. Dit kun je ook bestellen bij de Body en Fitshop! Uiteraard kan het ook zonder natuurlijk.

Ik ben suuuuper benieuwd wat jullie van deze amandel-haver- biet taartcreatie vinden! Laten jullie het mij weten?

Liefs,

Iris

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White Pinterest Icon
 • White Twitter Icon
 • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

06-22489144