Interview met de Vitaminstore

Bio:

Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Beroep: Diëtiste, Orthomoleculair Therapeut en Personal trainer

Word happy van: positieve en lachende mensen, de zon, pure chocolade, en Bloggen/Instagrammen (@Fitmetiris)

Ben je veel bezig met gezondheid? Leg uit…

Ja. Mijn passies zijn voeding, sport en gezondheid. Ik heb Voeding en Diëtetiek gestudeerd, maar ik ben nooit uitgeleerd natuurlijk! Ik blijf mezelf daarom ontwikkelen; volg scholingen en lees veel (wetenschappelijke) artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft.Op mijn opleiding heb ik geleerd om extra kritisch naar voeding te kijken. Ik probeer altijd Evidence Based Practise en Ervaring Based Practise benaderingen te combineren. Ik zie ook en ervaring als een bevinding, de wetenschap is namelijk niet de enige waarheid! Elk mens is immers anders en heeft dus ook een ander (individueel aangepast/op maat gemaakt) advies nodig.

Ik lees veel over de darmen, hormonen en PCOS. Dit is een hormonale disbalans waar ik erg veel last van heb (gehad). Lees: acne, haaruitval, gewichtschommelinge, extreme vermoeidheid, overbeharing, en stemmingswisselingen. Gelukkig zijn mijn klachten door mijn leefstijl nu veel minder. Wat hormoonfactor-proof voeding, de juiste (kracht)sport, een positieve instelling en stressreductie wel niet voor kunnen doen! :)

Liggen er guilty pleasures in je keukenkastje? Leg uit…

Guilty Pleasures zijn lekkernijen die je ook meteen een ‘schuldgevoel’ bezorgen. Echter heb ik nooit schuldgevoelens als ik zogenaamd iets ‘verkeerds’ heb gegeten. Dat is zonde toch?! Ik geniet namelijk onwijs bewust en met volle vreugde van élke hap! En… ik denk niet in goed/slecht of gezond/ongezond, maar ik maak onderscheid tussen optimale voeding en minder optimale voeding. Je lichaam labelt producten namelijk niet als ‘gezond’, maar kijkt of deze producten nuttig zijn voor jouw lichaam.

Mijn tip: creëer een voedingspatroon dat is afgestemd op jou als persoon én wat past bij jouw gewenste doelstellingen. Het gaat er uiteindelijk om wat werkt voor jou!

Wat eet je het liefst als ontbijt? Leg uit…

In de winter voornamelijk warme ontbijtjes zoals een lekkere volle pompoensoep met wat zaden/noten en een handje kiemen of een warme kom havermout/boekweitpap verrijkt met plantaardige eiwitpoeder en wat geraspte bietjes of wortels. Ik probeer namelijk bij elke maaltijd wat groente te eten.

Daarbij soms nog wat geraspte appel, rozijntjes, moerbeien en gehakte rauwe nootjes. Om gelijk een flinke boost aan essentiële vetten binnen te krijgen voeg ik er vaak een scheutje hennepzaadolie/tarwekiemolie aan toe. Elke maaltijd heeft namelijk wát vet nodig voor een optimale voedingstof opname.

In de zomer eet ik vaak groene smoothies (eten ja, want je moet al-tijd goed blijven kauwen) met wat havervlokken en pitten/zaden er doorheen. Of ik maak rijstwafel ‘taartjes’ met amandelpasta, schijfjes appel, bleekselderij etc. Maar…soms ontbijt ik ook niet! Ik luister naar mijn lichaam en eet pas wanneer ik trek heb. Ik merk dat Intermittent Fasting (IF) namelijk óók goed tegen mijn PCOS- klachten werkt en ik er vitaal en energiek van wordt (je lichaam is namelijk niet continue bezig met verteren).

Geef ik als tip aan een een ander…:

Eet elke dag groente en (zuur) fruit in alle kleuren van de regenboog, kauw elke hap minimaal 15 keer, eet zittend, lach zo veel mogelijk, beweeg, geniet van de zon en wees blij met alle kleine dingen én geniet met volle teugen van alle geluksmomentjes!

En… een praktische tip die ik aan veel mensen met spijsverteringsproblemen geef (lees: opgezette buik. winderigheid,etc.) Neem een potje spijsverteringsenzymen mee als je buiten de deur eet, zo kun je je lichaam met het verteren een extra handje helpen! Ideaal. Ik heb ze altijd in mijn tas zitten.

Dit moet je echt in je keuken hebben:

Ontstekingsremmende kruiden zoals kurkuma,knoflook, gember maar ook havermout, boekweit, gemengde kiemen, pure appelazijn, avocado’s (Mmm, lekker als spread/dip), biologische hennepzaadolie, Ceylon kaneel, 100% noten(pasta) én natuurlijk pure chocolade. Speciaal voor jouw me-time momentje élke dag met een kop verse kruidenthee (ik vind ontspannen super belangrijk voor een #happyhealthy leefstijl!)

Lees hier het interview verder.

Liefs,

Iris

PS. Als je meer wilt weten over IF (vasten) kun je natuurlijk altijd langs komen voor een consult! En als je wilt weten welk merk spijsverteringsenzymen je nodig hebt kun je mij ook altijd bellen/mailen.

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144