Spring je fit én energiek met de Bellicon Trampoline!

De mensen die in mijn praktijk komen hebben 'm vast al zien staan: mijn Bellicon trampoline waar ik elke dag tussen het werken door even op spring (zonder mij in het zweet te werken hoor haha). Ik krijg door het bouncen weer nieuwe energie/focus en voel mij dan weer helemaal fit en productief! We weten immers hoe slecht te lang zitten voor ons lichaam is door mijn vorige blogs

Ik doe er ook wel is een work-out mee. Echt ideaal. Vooral als ik de hele dag in mijn praktijk zit. In de zomer gebruik ik de trampoline buiten in de tuin en tijdens de personal training sessies die ik geef zorgt de bellicon voor een extra (effectief) fun element! Dit doe ik niet alleen omdat het ontzettend leuk is, maar ook omdat het springen héél veel gezondheidsvoordelen heeft. Ik heb alle voordelen hieronder daarom voor je op een rijtje gezet!

(Let op: alleen op een speciale trampoline heb je deze voordelen, op een trampoline met ijzeren veren niet).

Wat is een Bellicon eigenlijk? En waarom gebruik ik geen andere trampoline?

Het is een kleine trampoline/rebounder die door veel fysiotherapeuten, personal trainers en revalidatiecentra wordt gebruikt. Door te springen op de Bellicon belast je jouw gewichten namelijk niet en train je tegelijkertijd je spieren en je balans. De Bellicon heeft geen gewone staalveren maar juist zeer rekbare elastiek-ringen waardoor je rug en gewrichten worden ontzien. Het rebound-effect van deze topper bereikt daarnaast ook élk deeltje van je lichaam: alle cellen, spieren, ligamenten, tussenwervelschijven, kraakbeen en gewrichten worden geactiveerd. Naast de goede trainingseffecten helpt de Bellicon je rugpijn te bestrijden (voor de kantoorwerkers onder ons), je stofwisseling te bevorderen en stimuleert het springen je lymfe.

Vooral het stimuleren van lymfe trok mijn aandacht. Door mijn opleiding weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een gezond lymfesysteem te hebben. Hier heb ik daarom gelijk een aparte blog over geschreven die je HIER kunt lezen.

Wat voordelen van springen/bouncen op de Bellicon:

 • Goed voor je hart

Stress (ook door verkeerde voeding), een slechte conditie en een hoge bloeddruk kunnen er voor zorgen dat de conditie van je hart achteruit gaat. Wanneer je op de bellicon springt ben je een moment gewichtsloos en compleet ontspannen. Deze ontspanning – spanning momenten zorgen ervoor dat de hart- en bloedvaten een energiemarge opbouwen, wat weer goed is voor je hart! Win-win dus!

 • Een sterk Immuunsysteem

De werking van je darmen bepaalt onder andere hoe je in je vel zit. Je immuunsysteem zit namelijk ook in je darmen! Door regelmatig trampoline te springen wordt de productie van afweercellen in de darm gestimuleerd. Dit zorgt voor een sterk immuunsysteem. Ook zorgt het ervoor dat afvalstoffen beter worden afgevoerd waardoor je je energieker en fitter gaat voelen

 • Fitter worden

De Bellicon zorgt voor een lage belasting van het bindweefsel en kan voor krachttraining én cardiotrainig, het vergroten van de flexibiliteit en het verbeteren van de balans worden gebruikt. Je metaboslime wordt verhoogd en je kunt onwijs effectief trainen. Wist je dat er bij een gematigde trampoline training ongeveer 656 spieren worden geactiveerd? Daarnaast train je ook je bekkenbodemspieren voor meer controle over je blaas.

 • Soepele gewrichten

Dagelijks springen zorgt voor het ‘smeren’ van de tussenwervelschijven en het kraakbeen van knie- en heupgewrichten. Dit is erg belangrijk om vitaal en zonder gewrichtsklachten door het leven te kunnen gaan.

Is het springen moeilijk?

Nee! Je kunt het namelijk zo zwaar maken als je zelf wilt. Als je ouder bent of lichamelijke beperkingen hebt, kun je alleen bouncen (rustig op en neer bewegen zonder dat de mat je voeten verlaat). Maar het is erg leuk om wat hoger te springen! Je voelt je weer even kind en je maakt ook nog is gelukshormonen aan die erg belangrijk zijn voor een optimale gezondheid. Denk aan serotonine en endorfine.

Om goed te beginnen vond ik de ‘15 minuten bellicon workout’ heel fijn! Je kunt de dvd gebruiken maar ook online allerlei leuke trainingen vinden. Muziek hard aan en lekker springen! Jumping jacks, lekker hoog springen, twists, laag springen en tussen door wat squats.. Heerlijk! Ik ben iemand die van uitdagingen houdt tijdens het sporten. Springen is dus onwijs leuk voor de variatie.

In het kort: Bewegen op de bellicon versterkt botten en smeert je gewrichten, geeft nieuwe energie en stimuleert de bloedsomloop en verhoogt ook nog is je lichamelijke welzijn op lange termijn!

Wil jij 2017 fit beginnen? Maak dan een hele mooie investering in je gezondheid door een gave bellicon trampoline te kopen! De Belicon maakt namelijk geen geluid (irritant gekraak). Al bouncend kun jij dus aan je gezond werken én je achterstand van je favoriete serie even inhalen!

Heb jij al een Bellicon in huis? Of ben je van plan er eentje aan te schaffen? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Iris

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White Pinterest Icon
 • White Twitter Icon
 • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

06-22489144