Kabeljauw met knapperige havermoutkorst

Probeer jij al wat vaker vis te eten en vlees te laten staan? Maar vind je die vis nou wel een beetje saai worden met citroen en wat flauwe viskruiden? Dan heb ik een leuk recept voor jou!


Kabeljauw met een smaakvolle korst van havermout. Ik kook namelijk nooit met pakjes/zakjes, dus ik maak mijn paneermeel gewoon lekker zelf. Van oud volkoren brood bijvoorbeeld of ik gebruik gewoon wat havermout/speltvlokken.

Paneermeel uit de supermarkt zit daarnaast ook vaak vol ‘zooi’ en tarwe. En… Tarwe krijgen we al genoeg binnen. Daarom gebruikte ik in dit recept havermout als ‘paneermeel’ om de kabeljauw een lekkere crunchy korst te geven. Daarnaast zit havermout vol met complexe vezels en is het rijk aan magnesium en ijzer. Ook geeft het een heerlijke smaak!


Ingrediënten:

 • Een stuk kabeljauw (of ander witvis)

 • 100 gram havermout

 • Knoflookpoeder, komijnzaad/zwart sesamzaad, zwarte peper, zeezout en chilipeper (gedroogd). Maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kruidenmix kiezen. Doen wat jou het lekkerste lijkt!

 • 1 ei (van een blije kip uiteraard)

Bereiding: Vermaal de helft van de havermout tot meel in een blender samen met het komijnzaad, de gedroogde chilipeper, zout en peper en eventueel wat knoflookpoeder. Kluts een ei in een bakje. Eerst haal je de kabeljauw door het havermoutmengsel en vervolgens door het geklutste ei. Daarna haal je de kabeljauw door de andere helft van de havermoutvlokken (die je niet in de blender hebt gegooid). Vervolgens bak je de kabeljauw in 12 minuten op laag vuur met wat ghee/kokosolie/olijfolie. Keer regelmatig om.


Ik serveerde het met een frisse salade van veldsla, zongedroogde tomaatjes, een gekookt ei, een pepertje en kruidige humus als dip/sausje. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon wat gestoomde (ik gebruik altijd een stoommandje) sperzieboontjes bij eten en een lekkere gepofte zoete aardappel uit de oven. Nu wel zo fijn in de winter natuurlijk. Lekker verwarmend eten. Mmm smullen maar!


Laat je mij weten wat je er van vond?


Liefs,


Iris

Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White Pinterest Icon
 • White Twitter Icon
 • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

06-22489144