Hallo allemaal!

 

Ik ben Iris de Goede, gek op alles wat met gezondheid te maken heeft en afgestudeerd als diëtiste aan de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek. 

 

Nieuwsgierig blijven

Maar, ik ben natuurlijk nooit uitgeleerd. Ik probeer altijd up-to-date te blijven in de gezondheidswereld (scholingen en cursussen blijven volgen). Ik zit dus niet stil (letterlijk en figuurlijk). Ook probeer ik bij alles wat ik lees en ervaar de wetenschappelijke én ervaring ‘Evidence Based’elementen te combineren. ​

Medische redenen

Je kunt mij in de fitness vinden voor effectieve trainingen en daarnaast loop ik ook graag buiten (alleen in de zon haha, ik ben een echte mooi-weer-loper). Deze manier van trainen wissel ik af met yoga. Voor mij is dit de ideale balans tussen body, mind en soul. Ook vind ik rust en herstel net zo belangrijk als mijn trainingen zelf. Daarnaast weet ik door mijn medische redenen ook niet beter, ik HAD namelijk een hormonale disbalans (PCOS).

Liefde voor eten

Ik heb een grote liefde voor koken en eten. Je kunt mij een échte ‘foodie’ noemen. Maar, die liefde komt ook grotendeels uit het feit dat ik met voeding mijn PCOS-klachten (acne, overgewicht, haaruitval, en stemmingswisselingen) zelf heb kunnen verminderen. Lees hier meer over mijn eigen reis naar gezondheid.

 

Gelukkig 

Met een vitale, gezonde levensstijl kan ik mijn klachten en de schade beperken. Het is een keuze die mij intens gelukkig maakt en mij élke dag weer een energieke boost geeft. Het is namelijk zo veel meer dan simpelweg je eigen voeding bereiden, wat zonnegroetjes en een gewicht optillen. Het is een levensstijl en het levert zelfvertrouwen, geluksmomentjes, kennis, energie en kracht!

Anderen helpen

Omdat ik zelf heb ondervonden hoe fijn het is om goed in je vel te zitten en van je lichaam te houden, doe ik niets liever dan anderen motiveren, inspireren en bewust maken van een gezonde(re) levensstijl. 

Liefs,

Iris

Diëtist is een wettelijk beschermde titel. Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond mogen de titel diëtist gebruiken. Om de kwaliteit te waarborgen en mijn kennis te verbreden/verdiepen volg ik regelmatig lezingen, seminars en nascholingen en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Opleidingen:
2012-2016 - Voeding & Diëtetiek -  De Haagse Hogeschool ​

Stage:

10-weekse stage bij een Antroposofisch natuurdiëtist en een 20-weekse stage bij een (oer)diëtist.

 

Scholingen:

Leefstijlcoach

Psychiatrie, Medicatie en Voeding

Complementaire Geneeswijzen

Orthomoleculaire therapie

Sportvoeding

Stofwisselingsziektes

Mindfulness

Hormonen

Energetisch Morfologische Bloedtest 

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144