Wat moet ik precies geloven?

Er wordt van alles geroepen in de gezondheidswereld. We worden overladen met informatie en iedereen roept wat anders. Moet je de tv commercials en het internet geloven? Of de informatie van het voedingscentrum wat haaks staat op informatie die je soms op het internet vindt – wat is nu de waarheid?

 

Ik denk dat er niet één waarheid is! Ik zeg altijd: doe wat werkt voor jou. Maar dat moet je wel weten natuurlijk! Wat voor je buurvrouw werkt hoeft namelijk niet voor jou te werken. Iedereen is uniek. De juiste informatie, intuïtie en je eigen ervaringen moeten je helpen bij het maken van optimale keuzes. Voldoende informatie is daarbij wel cruciaal. Als niemand je ooit uitlegt hoe je lichaam werkt en hoe de zaken echt in elkaar zitten, dan kun je ook geen optimale keuzes maken. De ‘waarom’ achter alles is belangrijk. Kennisvergroting, (het verhogen van je FOOD-IQ) staat daarom op een van de eerste plaatsen bij Fit met Iris. Je krijgt waardevolle informatie en inzichten waar je de rest van je leven van profiteert!

''In mijn praktijk kies ik voor een (holistische) benadering vanuit de ananas-puzzel. We gaan niet alleen je klacht(en) wegnemen en je totale gezondheid verbeteren, maar ook stap voor stap de oorzaak achter de klacht(en) aanpakken''

Voeding waar je lichaam blij van wordt

Eet jij wat het beste bij je past?  Veel mensen denken dat ze ‘gezond’ eten, maar wanneer je verder puzzelt, is dit helemaal niet zo. Je houdt je bijvoorbeeld nog steeds aan de regels van dat  karige dieet zonder koolhydraten en je hebt nog steeds last van spijsverteringsklachten zoals een opgezette buik. Door onwetendheid en een laag FOOD-IQ kies je voor voedingsmiddelen die je lichaam juist uit balans brengen en voor allerlei gezondheidsklachten zorgen... Voed jij je lichaam of vul jij je lichaam alleen? Juist via aangepaste en optimale voeding is er al heel snel verbetering te bereiken. Als diëtist geef ik professioneel evidence based advies.

''Blijf je eethorizon verbreden, wees lief voor jezelf en kijk juist naar de dingen die je beter wel kunt eten. Gezond eten hoeft niet saai te zijn!''

 

Wat is jouw doel?

Ik zeg altijd: gezondheid gaat over de juiste balans. Je hoeft echt niet gelijk alles om te gooien en alleen maar ‘nee’ te knikken om iets aan je gezondheid te doen. Met hulp van een aantal kleine ‘basisregels’ kun je je van binnen én buiten al snel veel beter voelen. Drink bijvoorbeeld meer water, vermijdt de binnenring van de supermarkt en... kook vooral zelf! (met liefde). Gooi je minder optimale producten vol met geraffineerde (verborgen) suikers, zout en transvetten weg. Kies een paar alternatieven, koop alleen wat je nodig hebt (lang leve de lijstjes) en lees etiketten. Et voila, de eerste stappen naar een vitaler leven zijn al gemaakt!

 

Motto

Een kind stelt misschien wel 100 vragen per dag. En... leert élke dag weer. Blijf dus ook nieuwsgierig! Waar kan ik bijvoorbeeld optimaal op blijven presteren tijdens een lange werkdag zodat ik geen energiedip krijg? Wat kan ik het beste eten voor en na een work-out? Hoe krijg ik geen opgezette buik? Wat werkt nou écht voor mij?

 

Graag help ik jou bij het vinden van de voeding die bij je past! 

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan even contact met mij op.

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144