Zoals je wellicht al is opgevallen, schrijf ik op een persoonlijke wijze. Ik benader iedereen als ‘gelijke’ en heb er daarom met respect voor gekozen om te tutoyeren en je, jij, jou en jouw in plaats van u en uw te gebruiken op mijn website.

Daarnaast kun je hieronder de betekenis voor woorden vinden die ik vaak gebruik. ‘Mijn woordenboek’ dus!

 

Het woordje ‘gezond’ gebruik ik bijvoorbeeld niet vaak. Maar waarom gebruik ik dit populaire woord niet vaak en wat gebruik ik dan voor dit synoniem?

 

Gezond

Je kunt een product an sich niet als ‘goed/gezond’ of ‘slecht/ongezond’ bestempelen zonder te kijken naar het gehele voedingspatroon. Daarom maak ik onderscheid tussen optimale voedingsmiddelen (rijk aan essentiële voedingstoffen) en minder optimale voedingsmiddelen (minder rijk aan voedingstoffen). Het is namelijk heel belangrijk dat de basis van jouw voedingspatroon wordt gevormd door nutriëntrijke voeding: producten rijk aan voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en vezels. Kijk daarom naar het hele voedingsmiddel in plaats van alleen één ingrediënt. Een valkuil is namelijk ‘detail denken’ waarbij we het geheel over het hoofd zien (je hele voedingspatroon).

 

Dit geldt ook voor gezond in zijn geheel. Daarom zeg ik vaak optimale gezondheid. Want wat is gezond? Een duidelijke definitie van gezondheid is lastig vast te stellen. Gezond is voor iedereen wat anders. Voor de een is dit nooit ziek zijn en voor de ander is dit kunnen leven zonder darmklachten. Maar ook; gezond zijn door lekker in je vel te zitten, waardering te hebben voor jezelf én voor anderen. Daarnaast maakt een optimale gezondheid het mogelijk energiek te leven en je hierbij fit, mooi en gelukkig te voelen.

                           

Happy Healthy

Een happy én healthy leven betekent in mijn woordenboek niet te streng en al helemáál niet saai. Maar juist een leefstijl die bij jou past én waarbij balans de sleutel tot succes/gezondheid is. Gewoon een fit en fijn (happyhealthy) leven zonder dat het gelijk topsport wordt/moet worden! Lees; uren in de keuken staan, elke dag zwaar sporten, streng diëten, té vaak nee moeten zeggen. Als je namelijk lekker in je vel zit, vol energie zit én ook blij bent is dat zeker #happyhealthy.

 

FOOD- IQ

Het woordje dieet komt niet in mijn woordenboek voor. Het is gewoon een leefstijl, wat geen einddatum kent. Je leert bij mij je FOOD- IQ te verhogen. Dit is je intelligentiequotiënt met betrekking tot voeding. Weet jij precies wat (minder optimale) voeding met je doet en welke rol het in je energieniveau, complete gezondheid en stemming speelt? Dat gaan we samen onderzoeken!

 

Healthy Glow

Dit woordje gebruik ik erg vaak. Als je namelijk optimaal je lichaam voedt en jezelf niet ‘uithongert’ maar juist goed voor je lichaam zorgt, voorziet dit je huid van een gezonde gloed en kleur. Deze ‘healthy glow’ zegt veel over je algemene gezondheid. Een gezonde stralende huid is goed doorbloed, sprankelend en energiek. Jep, schoonheid komt letterlijk en figuurlijk van binnenuit!

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144