Luisteren, analyseren, puzzelen, doorvragen en… verder puzzelen!

Op basis van een goede anamnese (de ananas-puzzeltocht) en (voedings)advies persoonlijk afgestemd op het individu, wil ik mijn advies tot maatwerk laten behoren.

Een goed begin is het halve werk!

Voorafgaand aan het eerste consult vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden en een speciaal intakeformulier in te vullen. Tijdens het eerste consult neem ik de ingevulde anamnese samen met je door. We nemen door welke klachten er zijn en wat jouw doelstelling is. We ontdekken welke puzzelstukjes voor jou belangrijk zijn om op te lossen. Bij welk puzzelstuk kunnen we bijvoorbeeld het beste als eerst beginnen?

De diagnosevormen die ik gebruik bestaan uit:

  • het afnemen van een uitgebreide anamnese (gezondheidsvragenlijst)

  • het uitvragen van een symptomenlijst en eventuele hormonale disbalansen

  • een vragenlijst die jouw activiteit- en energie-niveau concreet in kaart brengt 


Mijn werkwijze is gebaseerd op het herkennen van hormonale disbalansen aan de hand van uiterlijke kenmerken en een uitgebreide anamnese. Ik zal veel gerichte vragen stellen om jouw hormonale status te bepalen en de oorzaken van een eventuele disbalans te achterhalen.

Hoe ga ik verder te werk?

Ik werk met effectieve, gerichte en persoonlijke veranderingen per consult.  Te veel grote dingen in één keer veranderen kan voor onrust zorgen. Ook moet er genoeg tijd zijn om van een leefstijlverandering een gewoonte te maken. Wanneer je namelijk begrijpt hoe het werkt, kun je je lichaam datgene geven wat het daadwerkelijk nodig heeft. Iedereen is uniek en wat voor anderen werkt hoeft niet voor jou te werken. De beste optie is namelijk de optie die bij jou past én voor jou werkt! En daar wil ik je graag bij helpen door middel van bewustwording, kennisvergroting en praktische handvaten waar jij eenvoudig mee aan de slag kunt in je dagelijkse leven. We vergroten je FOOD-IQ. Fit mét Iris dus! Daarnaast ligt de focus niet op het eindresultaat, maar op de weg/proces ernaartoe. Geen ‘korte termijn diëten’ maar ‘gezonde lange termijn' veranderingen.

Diëtistische consulten:

 

1. Werkwijze eerste consult

Tijdens het eerste consult van ongeveer 60 minuten bespreken we jouw intakeformulier met de klachten, voedingspatroon, leef- en werkomstandigheden en uiteraard jouw wensen, smaak en voorkeuren ten aanzien van de behandeling. Met de ananas-puzzel verzamelen we alle puzzelstukjes verder bij elkaar. Na dit gesprek kun je gelijk met PRAKTISCHE verbeterpunten aan de slag om vervolgens na drie/vier weken weer terug te komen om te kijken hoe het gaat en waar de volgende stappen gezet kunnen worden. Daarnaast krijg je aanvullend voorlichtingsmateriaal mee om de informatie nog eens rustig na te lezen.

2. Werkwijze vervolgconsulten

Een vervolgconsult duurt 30/45 minuten. We bespreken jouw nieuwe ervaringen, vragen, dieetvordering en omgaan met lastige situaties. Vastgeroeste gewoontes veranderen is niet eenvoudig omdat deze vaak aangeleerd zijn. Daarom zal ik jou actief verder begeleiden met het aanpassen, variëren en het volhouden van jouw nieuwe leefstijl.

''Ik ben er voor jou als je bent vastgelopen in je pogingen om een gezond gewicht te krijgen,

maar ik ben er ook voor je als je misschien helemaal niet te zwaar bent, maar bent vastgelopen in je zoektocht naar

gezondheid (weinig energie, haaruitval, PMS, PCOS, verteringsklachten, ontstekingen, etc.).

Ik kan je in ieder geval zoveel mogelijk puzzelstukken aanreiken die je op weg

zullen helpen naar de beste en fitste versie van jezelf!''

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144