Fiets je fit op kantoor!

Breng jij ook het grootste deel van je dagen zittend door? De hele dag op kantoor aan je bureau, zittend op een stoel in de lunchkantine, of op de bank na een lange werkdag? Veel zituren is niet best voor je gezondheid, houding en gewicht. Maar, je kunt gelukkig veel doen! Hier onder wat simpele effectieve tips om de dag op kantoor fitter door te komen!

1: Let op je vochtinname

Let er op dat je niet te vaak ja zegt tegen het koffie rondje. Voordat je het weet heb je alweer 4 kopjes koffie op terwijl je nog niet eens hebt geluncht… Een paar kopjes koffie kan best maar let er wel op dat je vochtbalans goed blijft. Anders word je juist moe en kun je een soort van mist (brainfog) in je hoofd ervaren. Drink daarom naast je kopje koffie altijd een glas water en zet een grote karaf op tafel. En, na elke plas een glas! Zo moet je wel aan die ± 2 liter komen op een dag toch? Wil je het echt helemaal slim aanpakken? Probeer dan is matcha koffie of matcha thee. Onwijs lekker en vol goede stoffen!

2: Zuurstof in je werkruimte

Let er op dat je voldoende frisse lucht in je kantoor hebt zodat je wel helder kunt blijven nadenken. Denk aan planten. Ik heb bijvoorbeeld heel veel Air plantjes in mijn kantoor staan (o.a. Goudpalm en Lepelplant/Spathiphyllum). Dus haal maar lekker veel planten naar de werkvloer ;) Dat staat ook nog eens leuker dan zo’n saaie, kale werkplek, right? Kleur zorgt voor meer vrolijkheid! En haal tijdens je lunchpauze ook altijd even een frisse neus. Dat verhoogt gegarandeerd je productiviteit!

3: Vervang je bureaustoel door een Deskbike

In een blog die ik eerder schreef over ‘sitting is killing’ vertelde ik al dat ik tussen mijn consulten door vaak mijn sta-bureau pak om staand mijn adviezen uit te werken. Een fijne oplossing op mijn zit uren te verminderen. Echter is te lang staan nou ook weer niet fijn (ik ga dan op een been staan/hangen).


4: Staand/wandelend/fietsend vergaderen en telefoneren

Hou je van timemanagement? Hou je vergaderingen dan fietsend of lopend! Zo kom je sneller aan die 10.000 stappen per dag en dat half uurtje echte beweging!

Wat doen jullie om fit de werkdag door te komen?


Groetjes,

Iris de Goede - Fit met Iris


Blogcategorieën

Recente blogs
Volg mij!
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Contact?

Bellen kan altijd! Vul hieronder het formulier in ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden praktijk

Maandag:    09.00 - 17.00 u

Dinsdag:      09.00 - 17.00 u 

                  20.00 - 22.30 u

Woensdag:  09.00 - 17.00 u

Donderdag:  09.00 - 17.00 u 

                  19.00 - 21.30 u

Vrijdag:        09.00 - 17.00 u

Archief

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon
  • White TripAdvisor Icon

Diëtistenpraktijk Fit met Iris

Frederik van Eedenplein 4

Hazerswoude-Rijndijk (vlakbij Leiden)

info@fitmetiris.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

06-22489144